הוצאת גורם משותף כיתה ח

בעבר למדנו לפתוח סוגריים, למשל כך:
x (2x + 3) = 2x² + 3x

אבל לפעמים, מסיבות מסוימות אנו נרצה ללכת הפוך ולכתוב את התרגיל הפוך:
(2x² + 3x = x (2x + 3
לפעולה הזו קוראים הוצאת גורם משותף.
x הוא הגורם הוא הגורם המשותף.

בדף זה:

  1. דוגמאות להוצאת גורם משותף.
  2. תרגילים.
  3. נספח: הסבר מפורט יותר להוצאת גורם משותף

דוגמאות להוצאת גורם משותף

דוגמה 1
(6x + 9 = 3(2x  + 3

דוגמה 2
(4x² – 5x  = x (4x – 5

דוגמה 3
(2x² + x = x( 2x + 1

דוגמה 4
(4x² – 10x = 2x(2x – 5

דוגמה 5
(6x² + 6x = 6x (x + 1

דוגמה 6
(2x + 8 = 2(-x + 4-

תרגילים

  1. 4x +8
  2. x² + x
  3. x² -x
  4. 6x – 9-
  5. 2x² + 6x³ – 4x

פתרונות

תרגיל 1
(4x +8 = 4(x+2

תרגיל 2
(x² + x = x (x+1

תרגיל 3
(x² -x = x(x-1

תרגיל 4
(6x – 9 = -3(2x+3-

תרגיל 5
(2x² + 6x³ – 4x = 2x(x+3x²-2

עוד באתר:

נספח: הסבר מפורט יותר להוצאת גורם משותף

אם מציאת גורם משותף דרך הדוגמאות לא הייתה ברורה לכם אז ננסה לתת כאן הסבר נוסף.

דוגמה 1
בדף למעלה פתרנו את הדוגמה הראשונה כך:
(6x + 9 = 3(2x  + 3

ניתן להוסיף לתרגיל זה שלב:
6x + 9 = 3 * 2x + 3 *3
ועכשיו ברור יותר למה 3 הוא הגורם המשותף.

דוגמה 2
(4x² – 5x  = x (4x – 5

נוסיף שלב:
4x² – 5x  = x * 4x – 5 *x
ועכשיו ברור יותר למה x הוא הגורם המשותף.

דוגמה 4
(4x²  – 10x = 2x(2x – 5

נוסיף שלב:
4x² – 10x = 2x * 2x – 5 * 2x
ועכשיו ברור יותר למה 2x הוא הגורם המשותף.

אהבתם? שתפו עם בני משפחה וחברים

יש לכם שאלה? דברו איתי בצאט או השאירו תגובה
מצאתם טעות? יש לכם רעיון לשיפור האתר? כתבו לי 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.